Kovasta kritiikistä huolimatta F1-moguli Bernie Ecclestone uskoo, että uusi aika-ajosysteemi säilyy formula ykkösissä.

Aika-ajosta Melbournessa tuli totaalinen farssi, kun viimeiseen viiteen minuuttiin radalla ei ajanut kukaan – ja juuri sen piti olla koko uudistuksen suuri kliimaksi, kahden nopeimman miehen kaksintaistelu paalupaikasta. Systeemi kurahti kuitenkin jälleen niin tuttuun asiaan, renkaiden säästämiseen. Tiimit eivät halunneet polttaa loppuun rengasvarastojaan ennen kilpailua.

– Jäihän siihen parannettavaa. Olin itsekin aika hämmentynyt siitä mitä tapahtui, Ecclestone sanoo La Gazzetta dello Sportille.

– Tiimit ovat keskustelleet siitä, että palaisimme vanhaan aika-ajosysteemiin, mutta jos minulta kysytään, niin jatkamme tällä uudella systeemillä myös Bahrainissa, Ecclestone yllättää.

– Uusia asioita pitää aina kokeilla kunnolla. Uusi systeemi aiheutti melkoisen shokin, mutta ehkä saamme sen hyvät puolet vielä esiin. Minä haluan ensisijaisesti, että kilpailut ovat mielenkiintoisia, eivätkä ennalta-arvattavia. Minä olen sijoittaja ja myyn F1-tuotetta kilpailujen järjestäjille. Jos fanit kaikkoavat, emme saa enää niin paljon rahaa. Siksi tähän on löydettävä oikea ratkaisu ja se on nyt mielestäni kuljettajien pudottaminen pois 90 sekunnin välein, Ecclestone paaluttaa.