Williamsilla Valtteri Bottaksen tallikaverina ajava Felipe Massa ei ole viime vuosina kyennyt ajamaan voitoista vaikka olikin kaudella 2008 lähellä voittaa maailmanmestaruuden eron tittelin vieneeseen Lewis Hamiltoniin ollessa ainoastaan yhden pisteen. Williamsin suorituskyvystä vastaava johtaja Rob Smedley uskoo kuitenkin Massan olevan tänä päivänä kuljettajana parempi kuin tuolloin.

– Hän on samalla tasolla kuin silloin, hän ei ole menettänyt mitään. Hän on oikeastaan parempi nyt, sillä hän on kokeneempi, Smedley kommentoi Autosportille.

Smedley sanoo kokemuksen kohentaneen brassikuskin ymmärrystä renkaista.

– 2008 renkaat olivat paljon parempia, ja kilpaileinen oli erilaista, kun kisat ajettiin täysillä. Viimeisen kahden vuoden aikana hän on oppinut ymmärtämään paremmin renkaita, Smedley toteaa.

Renkaiden hallinnan suhteen Smedley antaa tunnustusta paitsi Massalle, myös toiselle kuljettajalleen Bottakselle.

– Näimme kummankin kuljettajan tekevän vaikuttavia stinttejä keskikovilla renkailla Meksikossa. Felipen renkaat kuluivat hieman nopeammin kuin Valtterilla, mutta kummankin suoritus tuolla vauhdilla tuossa tilanteessa oli v*tun vaikuttavaa, Smedley kehuu.

Massan ura Ferrarilla kauden 2008 jälkeen oli varsin molloivoittoinen, mutta lähti uuteen nousuun brasilialaisen siirryttyä Williamsille. Smedley uskoo siirron olleen syynä Massan tasonnousuun.

– Suurin yllätys varikolla joillekin oli 2014 se, kun Felipe alkoi tekemään jälleen hyviä tuloksia. Hän on henkilö, joka tarvitsee kunnioitusta. Häntä pitää arvostaa ja häntä pitää kuunnella. Ne ovat kolme perusasiaa, joten sen sijaan, että kysyttäisiin miksi me saamme hänestä parhaan tuloksen ulos, voisi kysyä että miksi muut eivät saa, Smedley sanoo.