© Kuva: Getty Images

Uudella F1-tallilla kovat tavoitteet – ei pelkää edeltäjien virheiden toistoa

Uutena F1-tallina sarjassa debytoiva Haas-talli ei aio lähteä liikkeelle tulevaan kauteen kaikkia kumartavalla asenteella. Yli vuoden ajan täysillä F1-debyyttiä valmistellut amerikkalaistalli uskoo olevansa kilpailukykyinen jo alusta saakka, eikä se aio toistaa edellisten viimeksi mukaan tulleiden tallien virheitä.

Kaudella 2010 mukaan liittyi peräti kolme tallia, Caterhamiksi myöhemmin vakiintunut talli, HRT ja Marussia. Kaikkien kolmen F1-kohtalo oli kuitenkin synkkä. Ainoastaan Marussia onnistui pääsemään kerran pisteille historiansa aikana, mutta Jules Bianchin ajettua kuolemaan johtanut onnettomuutensa kuihtui talli lopulta pois uusien omistajien käsiin. HRT:n taru oli päättynyt jo kauden 2012 jälkeen, ja Caterhamin lento päättyi Marussian tavoin kauden 2014 loppupuolella.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner tietää edeltäjiensä virheet ja lähtökohdat. Hän onkin pitänyt visusti huolen, ettei Haas lankea niihin. Talli on rakennettu vahvalle pohjalle. Sillä on takanaan Ferrarin vahva tuki, ja tuloa sarjaan ollan valmisteltu huolella pitkään.

Steinerin mielestä talli voi kevyin mielin asettaa itselleen kovat tavoitteet jo kauden alusta saakka.

– Olemme asettaneet itse itsellemme korkeat tavoitteet. Ihmiset saattavat epäillä meidän olevan liian ylioptimistisia, mutta minusta me voimme taistella pisteistä jo kauden avausosakilpailusta lähtien. Mutta ennen kaikkea haluamme näyttää kaikille, että jopa uudella tallilla on mahdollisuudet pärjätä, vaikka se lähtisikin liikkeelle tyhjästä, Steiner toteaa motorsport.comin haastattelussa.

– Haluamme saada muiden tiimien kunnioituksen, ja siinä tapauksessa meidän täytyy olla kilpailukykyisiä. Emme ole kuitenkaan hulluja tavoitteidemme kanssa. Emme suinkaan lähde hakemaan palkintopallisijoja.

Steiner tietää kuitenkin, ettei tuleva kausi ole mikään läpihuutojuttu.

– Kaikista vaikeinta koko tiimillemme on oppia ymmärtämään, kuinka F1-maailman lainalaisuudet toimivat. Näemme vasta Australiassa, kuinka valmiita olemme.

Tallin ykköskuljettajana toimii Lotuksella vuosia ajanut Romain Grosjean. Steiner kiitteleekin ranskalaisen kokemuksen olevan avuksi tallille.

– Hänestä tulee olemaan vielä enemmän hyötyä, jahka hän pääsee radalle. Hän tulee olemaan äänitorvi sille, mihin suuntaan autoamme kehitämme.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!