© Kuva: Getty Images

Näin ensituntuman autoonsa simulaattorilla ottanut F1-kuski kommentoi kokemustaan

Uuden F1-talli Haasin ykköskuljettajana tulevalla kaudella toimiva Romain Grosjean kertoo yllättyneensä iloisesti uudesta kilpuristaan, vaikka hän ei ole ajanut sillä vielä fyysisesti metriäkään.

Rajoitetun testaamisen takia tallit ovat panostaneet isoja summia huippurealistisiin simulaattori-ohjelmiin, joiden ansiosta kuljettajien on mahdollista testata autoa ja treenata ratoja, vaikka varsinainen kilpuri ei liikahdakaan.

Insinöörit pystyvät mallintamaan auton erittäin tarkasti myös virtuaalimaailman puolelle, ja täten kuljettajat pystyvät ajamaan bittiautoa samalla tavalla, kuin jos kyseessä olisi oikea auto.

Grosjeanin ensituntuma uudesta kilpuristaan miellytti, vaikka hän muistuttaa inhimillisten asioiden voivan vaikuttaa myös ajokokemuksen todentuntuisuuteen.

– Simulaattoriajo tuntui hyvältä, ja auto tuntui vastaavan hyvin tuulitunnelitestien antamia lukemia. Mutta on syytä muistaa, että simulaattoriajon ja varsinaisen rata-ajon välillä voi olla suuria eroja. Esimerkiksi Lotus-aikanani ajotuntuma näiden kahden välillä saattoi muuttua dramaattisesti, Grosjean toteaa ESPN:n mukaan L’Equipe-lehdelle.

Grosjeanin mukaan uusi talli pyrkii saamaan ensimmäisestä F1-kilpuristaan mahdollisimman valmiin, kun F1-testit parin viikon päästä alkavat. Tässä asiassa simulaattoriajosta on suurta hyötyä.

– Pystymme nyt hienosäätämään lukuisia pieniä asioita, kuten kaasun viivettä, energiankeräystä jarrutuksista ja niin edelleen. Kun nämä saatiin kohdilleen, oli simulaattorikokemukseni erittäin hyvä.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!