© Kuva: Getty Images

F1-tulokas ei kuvia kumartele: ”Se oli absurdia”

Haas F1 Teamin omistaja ja tallipäällikkö Gene Haas uskoo hänen tallinsa olevan kykenevä taistelemaan hyvistä sijoituksista alusta saakka tulevalla F1-kaudella.

Haas esitteli tänään uuden VF-16 -autonsa. Haas on valmistautunut debyyttiinsä huolella. Se sai alunperin osallistumisluvan jo kaudelle 2015, mutta se päätti lykätä mukaantuloaan varmistaakseen kaiken olevan täysin kunnossa debyytin hetkellä.

Haasin mukaan päätös oli tiimille täysin oikea. Pitkä valmistautumisaika on antanut tallille mahdollisuuden tarkistaa kaiken olevan kunnossa. Haas ei pelkääkään hänen tallinsa toistavan edellisten yrittäjien, HRT:n Virginin ja Caterhamin kohtaloita.

– Nuo tiimit aloittivat täysin tyhjästä, ja niillä oli vain puoli vuotta aikaa saada kaikki valmiiksi. Se oli aivan absurdia. Mielestäni se tappoi nuo kaikki tallit lopulta,  Haas tuumaa Autosportille.

Haasin mukaan hänen tallinsa olisi myös ollut varmasti ongelmissa, mikäli debyytti olisi tapahtunut jo viime kaudella. Sen sijaan tuelvasta vuodesta hän odottaa erittäin vahvaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!