Kaudella 2017 F1-tiimit saavat jälleen kehittää vapaasti moottoreitaan. Moni pelkää, että tämä johtaa jälleen kerran kustannusten valtavaan kasvuun.

Kun uudet V6 moottorit tulivat kaudelle 2014, kiellettiin kehitystyö vuodeksi kokonaan, että kustannukset pysyisivät kurissa. Kaudelle 2015 talleille annettiin kuitenkin niin sanottu valtuutus kehittää moottoreitaan kilpailukauden aikana – tosin säännöistä löytyi porsaanreikiä, jotka mahdollistivat kehitystyön myös kauden aikana.

Tänä vuonna tiimeillä on jälleen 32 valtuutusta. F1-moottorissa on kaikkiaan 66 osaa ja tallit saavat itse päättää, mitä 32 osaa näistä he haluavat kehittää. Kaudella 2017 mitään rajoituksia ei enää ole.

– Koko systeemistä luovutaan. Olemme kaikki sitä mieltä, että kehitystyö on sallittava. F1, jossa säännöt määrittävät moottorien kilpailukykyisyyden, ei ole kenenkään näkökulmasta hyvä asia, sanoo Renaultin F1-tiimin johtaja Cyril Abiteboul.

– Ei se ole hyväksi edes Mercedekselle tai Ferrarille, eikä muillekaan. Kaikilla on ollut intresseissä muuttaa tätä systeemiä ja siksi näin tapahtuu 2017, Abiteboul sanoi Autosportille.