Amerikkalainen Haas-talli debytoi F1-sarjassa tällä kaudella ja tuo sarjan tallikattaukseen amerikkalaista väriä ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen. Vaikka Haasin autot kantavatkin Yhdysvaltain lippuja siivekkeissään ja tallin odotettiin palkkaavan amerikkalaisen kuljettajan, ei Haas halua sanojensa mukaan olla F1-sarjassa kansallistunteen takia.

– Amerikkalainen kuljettaja olisi hieno juttu, mutta kuten kaikessa muussakin, haluamme koota yhteen parhaat palaset mitä onnistumme saamaan kasaan, Gene Haas, tallin omistaja, kommentoi NBC Sporsille.

Tallin kuljettajakaksikko koostuukin ranskalaisesta Romain Grosjeanista ja meksikolaisesta Esteban Gutierrezista.

– Tällä hetkellä tunnemme, että paras valinta automme rattiin on Grosjeanin kaltainen hyvin kokenut kuljettaja, Haas toteaa.

Hän sanookin, että hyvän tiimin kasaaminen menee kansallisuusasioiden edelle.

– Emme katsoneet kansallisuuksia, kun kasasimme tämän tiimin. Pyrimme saamaan parhaat mahdollisimmat ihmiset ja tuotteet ja moottorit ja vaihteistot, jotta voimme voittaa kisoja. Olemme täällä voittaaksemme, emmekä halua tehdä sitä vaikeimman kautta, Haas toteaa.

– On toki mukavaa olla amerikkalainen tiimi ja tehdä osamme sen esiintuomiseksi. Emme ole kuitenkaan sanomassa, että teemme tätä sen takia, että olemme amerikkalainen talli. Teemme tätä, koska olemme mukana moottoriurheilussa ja me vain satumme olemaan amerikkalainen talli, Haas summaa.