F1-sarjassa vuosikymmenten kokemuksen hankkinut Bob Bell tekee paluun Renaultille. Bellin rooliksi tulee F1-tallin teknisen pääjohtajan paikka. Enstonessa Englannissa toimivan entisen Lotus-päämajan ja Ranskan Viryssä sijaitsevan moottoritehtaan välimatka on yksi uuden Renault-pomon haasteista.

– Minä johdan teknistä toimintaa Viryn ja Enstonen työpisteiden välillä, Bell kommentoi toimenkuvaansa uuden Renaultin F1-kilpurin julkistustilaisuudessa aiemmin tänään.

– Pääasiallinen tarkoitus on varmistaa johdonmukainen strateginen lähestymistapa ja että käytämme voimavarojamme optimaalisella tavalla. Tulen työskentelemään läheisesti kummankin paikan teknisen johtajan, Nick Chesterin ja Remi Taffinin kanssa, Bell jatkaa.

Vaikka Bellillä onkin vankka kokemus F1-sarjasta ja hän on ollut mukana ranskalaistallissa Fernando Alonson voittoisina Renault-vuosina, ei menestyvän auton rakentaminen ole Bellin mukaan enää niin helppoa kuin takavuosina.

– Kun katsotaan V8- ja V10 -aikakausia, saattoi moottori- ja runko-osaston välisessä suhteessa olla isompi ero, kun taas nyt menestystä jahdatessa pitää suunnittelun olla paljon integroidumpaa, kun voimayksiköt ovat monimutkaisempia ja kilpailu ja kehitys koventuneet. Tätä integraatiota ei mitata vain suorituskyvyllä: se mitataan sillä, kuinka optimoit resurssisi. Kyse ei ole voittamisesta hinnalla millä hyvänsä, vaan voittamisesta hallitulla tavalla. Kahdella sijainnillamme voimme hakea maksimia ja löytää tehokkuusetuja, mutta meidän tulee olla paljon integroidumpia ja läheisempiä keskenämme kuin aiemmin, Bell summaa.