© Kuva: Getty Images

F1-pomolta outo väite: ”Daniil Kvyat ajaa mestaruudesta 2017”

Toro Rosson päällikkö Franz Tost uskoo, että hänen entinen suojattinsa Daniil Kvyat ajaa GP-voitoista ja jopa maailmanmestaruudesta kaudella 2017.

Venäläinen Kvyat ajoi Toro Rossolla 2014 MM-sarjan 15: nneksi, minkä jälkeen hän sai ylennyksen Red Bullille.

– Jos olisin minkä tahansa ehdottoman huipputiimin päällikkö, hankkisin hänet vaikka väkisin kaudeksi 2017. Olen täysin vakuuttunut siitä, että hän on valmis ajamaan GP-voitoista ja maailmanmestaruudesta kaudella 2017, Tost hehkuttaa.

– Hänessä on kaikki ne ominaisuudet, mitä voittajalta ja mestarilta vaaditaan. Hän tulee voittamaan kuten hän voitti GP3:ssa. Silloin hän vei mestaruuden nimenomaan voittamalla kisoja ja nousemalla lopussa mestariksi. Hän oli silloinkin henkisesti riittävän vahva tekemään sen. Ja juuri siksi uskon, että Kvyat pystyy samaan formula ykkösissä, Tost jutteli Motorsport.comille.

Kun Kvyat siirtyi Red Bullille, alku oli kaikkea muuta kuin helppo.

– Olen aina sanonut kuljettajille, että F1:een tottuminen kestää jopa kolme vuotta. F1 on niin monimutkaista. Ensimmäinen vuosi on täysin ihmettelyä, mitä siellä oikein tapahtuu. Mutta silti se toinen vuosi on yleensä se vaikein, koska odotukset nousevat. Harva kuljettaja kuitenkaan uskoo minua. He luulevat tietävänsä kaiken, mutta asia ei ole ollenkaan niin, Tost innostuu.

– Myös Daniilin on ollut pakko hyväksyä tämä, kuten kaikkien muidenkin kuljettajien.

Viime kaudella Kvyat oli MM-sarjassa seitsemäs 95 pisteellä. Mestari Lewis Hamilton keräsi 381 pistettä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!