Ferrari-kuski Sebastian Vettel kritisoi taannoin Mercedeksen dominoinnin viime kausina pilanneen sarjan kiinnostavuuden. Nyt F1-sarjan pomo Bernie Ecclestone yhtyy Vettelin näkemyksiin sarjan tylsistymisestä. F1-sarjaan on haluttu lisää jännitystä kaudelle 2017 suunnitelluilla laajoilla sääntömuutoksilla, jotka ovat sittemmin olleet vastatuulessa muun muassa Mercedeksen ja Pirellin vastustuksen myötä.

Ecclestone toivoisi enemmän yhteen hiileen puhaltamista sarjan parhaaksi.

– Suurin osa osallistujista ajattelee vain omaa etuaan lyhyellä aikavälillä. Ja suurimmalle osalle heistä kolme kisaa on jo pitkä aikaväli, Ecclestone lataa.

Hän pitääkin lyhytnäköistä ajattelua syynä sille, että F1-sarja on kriisissä.

– Tuloksena on se, että Formula ykköset ovat huonoimmillaan mitä ne ovat koskaan olleet. En käyttäisi rahojani siihen, että veisin perheeni katsomaan kisaa, Ecclestone tylyttää.

– Mitä ideaa enää siinä on, kun sinä tiedät – ja vedonvälittäjät tietävät – että Lewis Hamilton on luultavasti paalulla ja todennäköisemmin voittaa kisan kuin ei voittaisi, ja että toinen Mercedes tulee olemaan podiumilla, Ecclestone jatkaa.

Hän ei kuitenkaan syytä pelkästään talleja, vaan nostaa syyttävän sormensa myös FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin suuntaan, jonka sanoo olevan enemmän kiinnostunut teiden turvallisuudesta kuin F1:stä.

– Hänen pitäisi jatkaa muun tavaransa kanssa, mutta antaa vastuu Formula ykkösistä jollekulle muulle. Aion myös puhua hänelle siitä, Ecclestone toteaa.