Citroenin ykköskuljettajana tällä kaudella toimiva Kris Meeke ei lataa itselleen kovia odotuksia ensi viikonloppuna ajettavaan Ruotsin MM-ralliin.

Myöhäisessä vaiheessa täyden tehdaskuljettajan statuksen saanut irlantilainen on osallistunut länsinaapurissamme käytävään kilpailuun vain kahdesti aiemmin. Ruotsi on MM-rallikalenterin erikoisuus, sillä se on kauden ainoa puhdas lumiralli.

Tänä vuonna lumi on ollut Karlstadissa vähäistä, mutta Meeke tietää kokemuksen merkityksen liukkailla teillä. Se ei estä häntä kuitenkaan nauttimasta.

– Tiedän, ettei minulla ole paljon kokemusta täällä, mutta tämä on silti yksi suosikkiralleistani. Tällaisissa olosuhteissa ajaminen on uniikki kokemus, Meeke kiittelee.

Lumi on meille luonnollinen ajoelementti, mutta Meekelle ei.

– Pää ja mieli täytyy totuttaa ajatukseen, että auto liukuu koko ajan. Vaikka järki sanoo toista, täytyy renkaille lyödä koko ajan voimaa, jotta autossa säilyy pito. Ruotsissa täytyy puristaa ehdottomasti kaikki irti, jotta tulos olisi täydellinen.

Volkswagen aloitti kauden vahvasti, eikä Meeke lataa itselleen liian isoja paineita kauden toiseen ralliin.

– Vaikka Monte Carlon tuloksemme olikin hyvä, en usko meidän pystyvän taistelemaan täällä voitosta. Minun täytyy edelleen totuttautua tähän ralliin, mutta olisin tyytyväinen, jos pystyisin toistamaan viimevuotisen suoritukseni, kauden 2015 Ruotsin rallin seitsemäs toteaa.

Meeken lisäksi Citroen on ilmoittanut mukaan Craig Breenin ja Khlaid Al-Qassimin.