Red Bull Racingin tekninen johtaja Adrian Newey pelkää, että formula ykkösten uudistus, joka sallii vapaan moottorin kehittämisen, johtaa kustannusten rajuun kasvuun.

Kaudella 2017 kaikki moottorinkehittämisen säännöt puretaan.

– Se johtaa aivan varmasti rajuun rahankulutukseen. Isot autonvalmistajat pystyvät laittamaan likoon valtavia summia. Esimerkiksi Renault ei ole välttämättä valmis satsaamaan niin paljon kuin muut ja siksi uskon, että ero vain kasvaa tulevaisuudessa, sanoo Newey, jonka talli käyttää juuri Renaultin moottoreita.

– On mielenkiintoista, että sääntöjen mukaan valmistajien on toimitettava samat osat asiakkailleen kuin omille tiimeilleen, mutta käytännössä niin ei ole aina käynyt.

– Renault on aina ollut meille todella reilu ja olemme saaneet tismalleen samat moottorit ja osat. Jatkaminen heidän kanssaan myös tulevaisuudessa on ihan mahdollista. Mutta jos he eivät ole valmiita sijoittamaan riittävästi rahaa 2017, silloin olemme siinä tilanteessa, että me emme ole kilpailukykyisiä, eivätkä ole hekään, Newey pohti FOX Sportsin haastattelussa.