Williamsin F1-tallin tekninen johtaja Pat Symonds pitää sarjaan kaudeksi 2017 suunniteltuja sääntömuutoksia laimeina siihen nähden, mitä niiden alun perin piti olla. Alkuperäisten suunnitelmien mukaisten nuutosten oli tarkoitus tehdä autoista viisi sekuntia nopeampia kierroksella, mutta nyt osa muutoksista ollaan jättämässä pois.

– Mitä meille on jäänyt, on kaksi metriä leveä auto, jossa on leveämmät renkaat, 300 milliä edessä ja 400 takana. Minusta meillä tulee olemaan edelleen aika hyvännäköinen auto, mutta auton runko, jonka piti olla 180 senttiä leveä, jää nykyiseen 140 senttiin, Symonds kommentoi Autosportin mukaan.

– Uuteen autoon piti tulla todella iso diffuusori, mutta suunnitelmia on tuotu takaisin päin, ja se tulee olemaan aikalailla sama kuin nytkin. Itse asiassa, auton alapuoli tulee säilymään hyvin pitkälle samanlaisena kuin nytkin. Meillä tulee edelleen olemaan hieman enemmän vapauksia auton etupäässä, mutta kaikkinensa näyttää siltä, että uudistukset jäävät puolitiehen, Symonds jatkaa.

Hän onkin sitä mieltä, että kehityksen ollessa tämän suuntaista kannattaisi F1-sarjan uudistamisessa ottaa aikalisä.

– Säännöillä halutaan viisi sekuntia nopeammat autot, ja ilmoilla on edelleen erimielisyyttä siitä, onko se lopulta edes hyvä asia. Minusta koko asiaa voisi ajatella uudemman kerran ja lykätä muutoksia kauteen 2018. Mutta epäilenpä, että en saa ajatuksineni paljoa tukea muilta tiimeiltä. On ihmisiä, jotka haluavat vain saada asioita eteenpäin ja toteuttaa niitä, mikä on sinällänsä oikein, mutta minusta olisi parempi tehdä asiat kerralla kunnolla, Symonds toteaa.

Hän uskookin, että sääntömuutosten kohtalo ratkeaa tämän vuoden alkupuoliskolla vallitsevan näkemyksen mukaisesti.

– Tammikuussa on yksi teknisen ryhmän tapaaminen ja helmikuussa on toinen. Jos arvioin rehellisesti, uskon, että viimeistelemme yksityiskohdat ja pääsemme sopimukseen maaliskuun ensimmäiseen mennessä. Sen jälkeen asiat vaativat yksimielisen hyväksynnän. ja se ei toteudu helposti F1:ssä, Symonds ennustaa.