Iso-Britanniassa päämajaansa pitävä McLaren-Honda-talli ei juurikaan lepuutellut joulunpyhinä, koska viime kauden kriisitalli on paiskinut hartiavoimin töitä talven aikana suorituskyvyn kohentamiseksi. Ongelmaksi muodostui eritoten testiaikautuluihin tullut muutos.

Talli halusi varmistua siitä, että he saavat auton ajokuntoon Barcelonan testeihin, jotka sijoittuvat vuosikalenterissa aiempia vuosia varhaisempaan ajankohtaan.

– Alkuperäisten suunnitelmien mukaan automme piti valmistua vasta myöhemmin, joten meillä oli ongelma ratkaistavana. Kyse on aika suoraviivaisesta asiasta. Aikaa rakentamiseen on vähemmän, joten jokaisen piti työskennellä kovempaa, McLarenin operatiivinen johtaja Simon Roberts kertoi.

– Rakennusaikataulu on kriittisellä polulla. Auton pitää läpäistä FIA:n testit ennen avaustestiä.. 110 ihmistä antoi erinomaisen panoksensa ja tarjosimme joulunaikana työskennelleille hyvän kompensaation. Palaute oli hyvää, ja jokainen tuntui myös nauttivan siitä. Vaikka lomaa ei ollut, henki oli hyvä. Jokainen työskenteli yhteistä maalia kohti.

McLaren julkaisee kauden 2016 autonsa 21. helmikuuta.

Lähde: The Checkered Flag -sivusto.