Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb pitää menestyskumppaninsa Citroenin päätöstä jatkaa nykyisen kuljettajansa Kris Meeken sopimusta täysin oikeana.

Irlantilainen Meeke on ollut viime vuosina nopea, mutta myös virheherkkä kuljettaja. Hänet kiinnitettiin kuitenkin vastaamaan uuden Citroenin rallikilpurin kehitystyöstä. Ranskalaismerkki pitää välivuoden MM-sarjasta virallisena tehdastiiminä, sillä se haluaa panostaa täysillä kaudesta 2017 eteenpäin ralliteille saapuvan C3-auton hiomiseen kilpailukuntoon.

Loebista Meeken taidot autonkehittäjänä tulevat vielä auttamaan Citroenia.

– Hänen valintansa on hyvä päätös. Hän on hyvin viisas, sillä hänessä asuu kuljettajan lisäksi myös pieni insinööriminä. Hän ymmärtää autoa ja sitä, miten sitä pitäisi kehittää, Loeb kehaisee Autosportille.

Sebastien Ogier on vahvin kuljettaja, mutta en tiedä millaiset hänen autonkehitystaitonsa ovat. Hän on myös täysin sitoutunut Volkswageniin, samoin kuin Jari-Matti Latvala.

Meeke oli Loebin kommenteista luonnollisesti mielissään.

– On hienoa, kuin näin kovan kaliiberin kuljettaja kehaisee, mutta samalla minun täytyy kuitenkin keskittyä myös tekemään tulosta.

Meeke oli myös muutama kausi sitten kehittämässä Minin WRC-autoa. Autolla saavutettiin pienellä budjetilla myös verrattain hyviä tuloksia, mutta rahahanojen sulkeutuminen päätti ralliprojektin.