Mercedes-tallin moottorijohtajan Andy Cowellin kumoaa väitteet nykyisten F1-autojen tehottomuudesta verrattuna takavuosiin. Hän mukaansa nykyiset turboahdetut V6-hybridimoottorit ovat suorituskyvyltään samalla tasolla jo kuin menneiden vuosien ihannoidut V10-moottorit.

Kun V10-moottorit tuottivat noin 900 hevosvoimaan, oli V8-ajan lukemat 750. Nykyisillä sähkö- ja polttomoottoriteknologiaa yhdistävillä koneilla teholukeman arvioidaan olevan yli 900 hevosvoimaa vuonna 2016.

Tarkkoja lukemia ei saada, koska tallit eivät julkisesti näitä asioita kerro, mutta Cowell valottaa esimerkeillä tilannetta.

– Jos katsomme nykyistä polttomoottoreita, nykyinen 1,6-litrainen V6-moottori on samassa teholukemassa kuin V8-moottorit olivat. Jos verrataan V8-konetta ERS-järjestelmällä nykyiseen V6-moottoriin KERS-järjestelmällä, voittaa V6-voimanlähde tehovertailun kymmenellä prosentilla, Cowell avaa Motorsport-sivustolla.

– Toki ERS:iä saattoi käyttää koko kierroksen, kun KERS:n käyttö on rajoitettu 6,6 sekuntiin kierroksella, joa näkyy kierrosajoissa.

Polttoaineen kulutus vain puolet vaikka tehot samalla tasolla

Cowell kertoo osuvan vertauksen tehoista takavuosien V10-koneisiin, jossa toissijaista voimanlähdettä (ERS tai KERS) ei ollut.

– Meillä on nykyisin enemmän tehoja kuin V10-aikakauden lopulla. Suurin ero polttoaineen kulutuksessa. Silloin tunnin ajo vei 194 kiloa polttoainetta, kun nyt sama aika ajetaan sadalla kilolla.

– Eli sama teho puolelal polttoainemäärällä, mikä on ilmiömäinen muutos voimanlähteen hyötysuhteessa.