Kimi Räikkösen ajovuodet McLarenilla sementoivat paitsi suomalaisen tunnettavuuden supernopeana, mutta myös äärimmäisen huono-onnisena kuljettajana.

Räikkösen kannattajat manaavat edelleen Räikkösen kärsimää epäonnea, joiden voidaan katsoa ryöstäneen häneltä kaksi maailmanmestaruutta 2003 ja 2005. Suomalainen oli kumpanakin vuonna tiukasti kiinni mestaruudessa, mutta hävisi ne lopulta auton petettyä liian useasti miehen alta.

Erityisen katkeraa kalkkia ”Jäämies” sai niellä kaudella 2005. Röikkönen oli koko kauden kiistatta nopein kuljettaja, mutta hävisi hirvittävän määrän MM-pisteitä auton petettyä hänet useasti kauden aikana.

Tuon kauden MP4-20 McLarenia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen upeimpana rataluomuksena, ja Räikkönen nappasi sillä kauden aikana peräti seitsemän osakilpailuvoittoa.

Brittilehti Autosport esitteli lehdessään takavuosien kilpureita, jotka kahmivat menestystä, mutta nopeudestaan huolimatta niiden voidaan katsoa olleen epäonnistuneita, koska ne eivät lopulta tuottaneet valmistajalleen suurinta palkintoa. F1-sarjasta esittelyyn nostettiin kyseinen kauden 2005 McLaren.

Ilman Räikkösen omaa syytä karannut maailmanmestaruus Fernando Alonsolle vuonna 2005 harmittaa myös muualla kuin suomalaiskodeissa.

– Olimme hyvin vihaisia itsellemme, ettemme kyenneet voittamaan maailmanmestaruutta tuolloin. Joten ironisesti moni meistä iloitsi Räikkösen mestaruutta Ferrarilla 2007. Vaikkei hän ajanutkaan enää autollamme, koimme meidän olevan sen hänelle velkaa, McLarenilla tuolloin työskennellyt Paddy Lowe toteaa.

Kautta muistellessa esille ei tietenkään voida olla ottamatta Räikkösen upeaa ajoa Suzukassa, jossa hän nousi voittoon viimeisellä kierroksella.

– Se oli fantastinen voitto, ehkäpä Kimin paras kisa koskaan. Sanoisin, että Räikkönen oli silloin parhaimmillaan, nykyisin Mercedeksen palkkalistoilla oleva Lowe muistelee.