Tulevalla kaudella F1-sarjassa debytoivan amerikkalaisen Haas-tallin omistaja Gene Haas uskoo kotimaansa F1-kisan Austinissa säilyttävän asemansa F1-kisakalenterissa sen kokemista taloudellisista vaikeuksista huolimatta.

– Aina on olemassa omat huolensa, mutta se on kaunis rata ja siihen on investoitu paljon rahaa, joten en usko että he aikovat vain hylätä sen. Se myös tuo paljon verorahaa Austinin kaupungille, Haas kommentoi Eurosportin mukaan.

Taloudellisen epävarmuuden taustalla on Teksasin osavaltion päätös vähentää vuosittaista tukea tapahtumalle 25 miljoonasta dollarista 19,5 miljoonaan. Viime vuonna kisa kärsi myös yleisökadosta pitkien rankkasateiden osuttua juuri kisaviikonlopun kohdalle.

– Ehkä taloudellinen kaava voi muuttua hieman, mutta en osaa kuvitella mikseivät he haluaisi sellaista tapahtumaa. Kyse on edelleen hienosta radasta ja se tulee selviytymään. En osaa kuvitella etteikö rataa käytettäisi, Haas toteaa.

Haas onkin varma, että Formula ykköset tullaan näkemään Yhdysvalloissa vastaisuudessakin Austinin kisan kohtalosta huolimatta, ja hän povaa jopa mahdollisia lisäkisoja.

– On ollut puhetta myös kisoista Anaheimissa ja New Jerseyssä, Haas muistuttaa.

Alun perin Teksas lupasi F1-kisan tukemiseen 250 miljoonaa dollaria kymmene vuoden ajaksi. Bernie Ecclestone, F1-sarjan pomo, kommentoi viime vuoden lopulla olevan ”vaikeaa jatkaa kisaa Austinissa” mikäli kisan rahoitus heikkenee.

Austin on mukana tämän vuoden kisakalenterissa lokakuun 23 päivä, mutta sen toteutuminen on vielä epävarmaa.