Ensi kaudella F1-sarjassa debytoiva amerikkalainen Haas F1 -talli on saanut kehittää autoaan rauhassa lykättyään formulasarjaan tuloaan vuodella aiemmin aiotusta. Kun Barcelonan talvitestit alkavat helmikuussa, on Haasin auto ollut työn alla 22 kuukautta. Tallin isä Gene Haas katsoo aikaa valmistautumiseen olleen vähintään riittävästi.

– Meillä on ollut liikaa aikaa, itse asiassa. Meillä oli ehkä kolme kuukautta enemmän kuin tarvitsimme, Haas kommentoi topsport.comin mukaan.

Runsas aika on auttanut Haasia paitsi saamaan autonsa valmiiksi ajoissa, myös vahvistamaan tyhjästä kasatun tiimin resursseja. Kannapoliksessa Yhdysvalloissa päämajaansa pitävä talli hankki mm. Manor-tallin vanhan tehtaan Isosta-Britanniasta.

– Meillä oli hyvin aikaa katsoa mitä kaikkea meidän tulee hankkia. Ostimme tehtaan vuosi sitten, ja nyt se on viimein valmis, Haas kertoo.

Vaikka jenkkitallilla onkin jäänyt jopa joutoaikaa F1-debyyttinsä valmistelemisessa, pitää Haas kuitenkin oikeana päätöstä lykätä mukaanlähtöä viime kauden yli.

– Kun asiaa nyt katsoo, emme varmasti olisi olleet valmiita mikäli olisimme yrittäneet mukaan jo viime kaudella, hän toteaa.