Legendaarisen urheiluautovalmistajan Aston Martinin huhuttiin voimakkaasti tekevän paluun F1- sarjaan yhteistyössä Force Indian kanssa. F1-talli ja urheiluautovalmistaja kävivät neuvotteluja asiasta viime vuonna, mutta joulukuussa Aston Martinin osakkeenomistajat kyseenalaistivat hankkeen mielekkyyden.

Nyt myös Force Indian puolelta vahvistetaan, että hanke on jäissä, ainakin toistaiseksi.

– Keskusteluja käydään yhä. En voi nähdä sen tapahtuvan tälle kaudelle, mutta ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Ovi ei ole asian suhteen suljettu, mutta kaudella 2016 pysymme Force Indiana, Otmar Szafnauer, Force India -pomo, vahvistaa Sky Sportsin mukaan.

Vaikka talli saikin – ainakin toistaiseksi – pakit Aston Martinilta huolimatta siitä, että ajoi viime kaudella parhaan kautensa koko F1-sarjassa mukanaolemisensa aikana, ei Szafnauer ole liian pahoillaan tilanteesta.

– On ollut imartelevaa käydä vakavahenkistä keskustelua Aston Martinin kanssa. On iso päätös heille liittyä F1-sarjaan ja aloittaa yhteistyö Force Indian kanssa, Szafnauer toteaa.

Force India -pomo uskoo, että tallin hyvän vireen pitäisi jatkua myös tulevalla kaudella.

– Jos kaikki menee putkeen, meidän pitäisi aloittaa tuleva kausi sillä tasolla, minne jäimme viime kauden lopussa. Päätimme kauden vahvassa asemassa ja meidän tavoitteemme on säilyttää kilpailukykymme samalla tasolla. Säännöissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia, joten jatkamme samalla kehityspolulla kuin viime vuonna. Meillä on hyvät mahdollisuudet säilyä viidentenä tai jopa nousta neljänneksi, Szafnauer ennustaa.

Aston Martin osallistui F1-sarjaan viimeksi 1960.