© Kuva: Getty Images

F1-pomo Kimi Räikkösen ex-tallikaverin palkkaamisesta: ”Toi paljon uskottavuutta”

Amerikkalainen Haas F1 -talli debytoi kuninkuusluokassa ensi kaudella. Tallin tallipäällikkö Günther Steiner kertoo, että väen palkkaaminen tyhjästä ponnistavaan F1-talliin oli kuitenkin hänen mukaansa ollut vaikeaa.

– On vaikeaa houkutella ihmisiä ja ja olla uskottava, kun muutama tiimi on lopettanut viime kausien aikana. On vaikeaa saada ihmiset uskomaan, että olemme täällä jäädäksemme ja että olemme oikeasti tulossa sarjaan, kun ei ole vielä näyttää mitään konkreettista, Steiner sanoo Sky Sportsille.

Kimi Räikkösenkin tallikaverina kisanneen Romain Grosjeanin hankkiminen tallin kisakuljettaksi helpotti Steinerin mukaan myös muun tiimihenkilökunnan hankkimista.

– Romainin saaminen talliin kuitenkin auttoi paljon uskottavuuden saamisessa. Ihmiset sanoivat, että jos Grosjean, yksi sarjan parhaista kuskeista liittyy tiimiin, täytyy hänen tietää mitä hän on tekemässä, ja sen jälkeen paljon hyviä tekijöitä hakeutuikin meille töihin, Steiner sanoo.

Paitsi haastavaa, uuden tiimin kasaaminen on ollut myös antoisaa.

– Joskus on mukavampaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Mitään ei tarvitse korjata, vaan voit valita haluamasi ihmiset eikä tarvitse säätää minkään edellisen pohjalta päästäkseen sinne, minne haluaa, Steiner kommentoi

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!