Ferrari on yhtä kuin F1. Italialaistiimi on ollut mukana sarjassa sen ensimmäisestä vuodesta saakka, ja sen nimeen kätkeytyy lukematon määrä F1-historiaa.

Tallissa on ajanut sen 65 vuoden aikana lukematon määrä kuljettajia, jotka ovat kaikki jättäneet pienemmän tai suuremman jälkensä historiaan.

Ferrari on myös sarjan menestynein talli, mutta parhautta ei pidä mitata pelkillä tilastoilla. Italialaisille myös tunteiden herättäminen on tärkeää, ja joskus suuri sankari voi olla myös katkeran pettymyksen kokenut soturi.

Juuri tästä on kyse Ferrarissa. Menestyksen vastapainona tallissa on koettu myös surun hetkiä. Mutta kaatunutkin urho pysyy aina jokaisen Ferrari-fanin, tifosin, sydämessä.

Ohessa on täysin henkilökohtainen ja mielivaltaisesti listattu kymmenen parhaan ”Ferraristan” lista. Kyseessä ei ole kuitenkaan vain pelkästään tilastojen kärkisijoja miehittävien kuljettajien ilmoittaminen, vaan olen pyrkinyt nostamaan esille niitä kuljettajia, jotka ovat olleet aikanaan (tai sen jälkeen) yleisön suosikkeja ja arvostettuja rattimiehiä.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale