Kimi Räikkösen Lotus-aikainen tallikaveri Romain Grosjean jättää neljän enemmän tai vähemmän menestyksentäyteisen vuoden jälkeen tallinsa liittyen uuden Haas-tallin keulakuvaksi ensi kaudeksi.

Neljä vuotta tuottivat nopealle ranskalaiselle kymmenen palkintokorokesijaa, mutta voitto jäi uupumaan. Grosjean tietää, että siirto täysin uuteen tiimiin on riski, mutta hän on valmis ottamaan sellaisen.

– Vaihtaminen uuteen on riski, koska tiedän mitä minulla on, mutta en tiedä mitä tulen saamaan, Grosjean filosofioi Autosportille.

– Mutta loppupeleissä siitä on kyse elämässä ylipäätään. Kun jotain vaihtuu, uudesta pystyy vain arvailemaan.

Grosjeanin mukaan hän ei kuitenkaan riskeeraa kaikkea, koska hän ei ole hyppäämässä suoraan tuntemattomaan.

– Olen tietoinen, missä tilanteessa talli on. Olen sataprosenttisen vakuuttunut tallista.

Haas tekee vahvasti yhteistyötä Ferrarin kanssa, ja tämän pitäisi auttaa uutta tiimiä olemaan kilpailukykyinen jo heti alusta asti. Grosjeania läheinen Ferrari-yhteistyö houkuttaa.

– Heillä on pääsy kaikkiin ajodatoihini. En ole koskaan tehnyt heidän kanssa näin läheistä yhteistyötä. Mutta en liittynyt Haas-talliin päästäkseni Ferrarille. Liityin mukaan, koska en pidän tiimistä ja siitä, millaisella asenteella se tulee mukaan sarjaan, Grosjean toteaa.

– Miettikääpä, jos pääsemme kauden avauskisassa viimeiseen aika-ajo -osioon. Se olisi uskomatonta, ja minä haluan olla mukana siinä.