Sauber-talli on pyytäynt F1-sarjan mogulilta Bernie Ecclestonelta ennakkoa ensi kauden palkintorahojen maksun suhteen.

Sveitsiläistalli operoi yhdellä sarjan pienimmistä budjeteista, eikä viime kauden kahdeksas sija valmistajien sarjassa tuonut runsaasti lisätäytettä tallin pankkitilille. Talleille maksetaan kuukausittain helmikuusta marraskuuhun, joten tallit joutuvat tulemaan toimeen talvitauolla, juuri silloin kuin ensi kauden autonkehitys on kriittisintä.

Sauber lähestyi Ecclestonea sen jälkeen, kun tallin kova kilpakumppani Force India oli myös pyytänyt ennakkomaksua.

Tallipäällikkö Monisha Kaltenbornin mielestä etukäteismaksulla halutaan paitsi varmistaa tallin toimiminen täydellä teholla, myös pitää huoli, etteivät muut avunpyytäjät saa etua sveitsiläisiin nähden.

– Tiedämme kilpakumppaniemmekin pyytäneen tätä toimenpidettä. Mielestämme se antaa suoran kilpailukykyedun meihin nähden, Kaltenborn toteaa Autosportille.

– Ajattelimme, että jos se (etukäteismaksu) tekee elämästämme helpompaa, niin miksipä ei. Olemme tällä hetkellä asemassa, jossa emme voi sanoa rahalla olevan vähän merkitystä meille.

Sauberin, samoin kuin Force Indiankin, pyyntö vaatii vielä muidenkin tallien hyväksynnän. Kaltenbornin mielestä tämän pitäisi olla kuitenkin läpihuutojuttu.