Formula ykkösistä voi vääntää jos jonkinlaista tilastoa ja laskelmaa. Nyt F1-sarja on laskenut ”superjärjestyksen”, jossa se mittaa kuljettajien kisanopeutta.

Tilastossa lasketaan jokaisen kuljettajan prosentuaalinen erotus kilpailun nopeimmasta kierroksesta. Kauden jokainen nopein kierros laskettiin yhteen, ja tästä tuli aloitusarvo 100. Tämän jälkeen laskettiin, montako prosenttia kuljettajat jäivät tästä arvosta.

Vähemmän yllättäen Mercedekset olivat omilla luvuillaan. Lewis Hamilton jäi tästä tilastosta vain 0,152 % prosentin päähän ideaalitilastosta. Nico Rosbergkaan ei ollut kuin 0,297% päässä.

Ferrarin Sebastian Vettel oli listan kolmas, mutta suomalaisten keskinäisessä mittelössä pidemmän korren veti Williamsin Valtteri Bottas. Hänen tuloksensa 1,320 % kun taas Kimi Räikkönen sai tuloksen 1,489 prosenttia.

Alla näkyvästä graafista huomaa, kuinka jakautunut F1-ruudukko on. Mercedekset ovat kärjessä omilla luvuillaan, eivätkä Manor-autot pystyneet hätyyttelemään muita talleja. McLarenit olivat hieman kilpailijoitaan perässä, mutta keskikastissa tilanne olitiukka.

Katso graafi alta tai tästä.

Formula 1

@F1
#F1 Supergrid: ranking each driver based on their 2015 race-by-race performance. More >> f1.com/1UEzreO