Ferrarin entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo puolustaa Ferrarilla 2010-2014 kisannutta Fernando Alonsoa ja hänen tiimityöskentelyään.

Maailmanmestaruutta italialaistiimissä janonnut Alonso ei koskaan saavuttanut tavoitettaan, ja tämä söi loppuvaiheessa espanjalaiskuljettajaa toden teolla. Alonso vaihtoi viiden Ferrari-vuoden jälkeen tallia kitkerissä tunnelmissa.

Ferrari uudisti samalla myös rajusti organisaatiotaan, ja myös Montezemolo sai lähteä monenkymmenen vuoden palveluksen jälkeen. Uudeksi pääjohtajaksi noussut Sergio Marchionne on useaan otteeseen kritisoinut Alonson tiimityöskentelytaitoja hehkuttaen tallin nykyistä tähtikuljettajaa Sebastian Vetteliä.

Di Montezemolosta Alonso on kohdannut tarpeetontakin kritiikkiä.

– Alonsokin olisi voinut olla Vettelin veroinen ”Ferrarista”, jos hän olisi voittanut kauden 2010 maailmanmestaruuden. Silloin mestaruus oli helpompi voittaa kuin hävitä, mutta lopulta siinä vain kävi niin. Alonso hävisi myös mestaruuden kauden päätöskisassa kahdesti, joten nämä asiat tulee ottaa huomioon, Montezemolo muistuttaa motorsport.comin mukaan.

Italialainen myöntää kuitenkin Vettelin olevan paitsi erinomainen kuljettaja, myös loistava tiimipeluri.

– Hän on totisesti osoittanut kykynsä Ferrarille. Se on erittäin tärkeää tiimihengen kasvun kannalta. Muttaa hänen täytyy kauniiden sanojen lisäksi myös tehdä mainetekoja radalla, kuten Michael Schumacher teki, Montezemolo toteaa.