Williamsin tallipäällikön Claire Williamsin mielestä hänen tallinsa ei ole kiinnostunut liittymään minkään autonvalmistajan yhteistyökumppaniksi formula ykkösten maailmanmestaruudesta taistellessa.

Tallissa muistellaan edelleen pahalla kymmenen vuoden takaista BMW-yhteistyötä. Kaudesta 2000 kauteen 2005 ulottunut kumppanuus toimi aluksi hyvin, mutta mestaruuksien jäätyä haaveeksi päättyi yhteistyö riitaisissa tunnelmissa.

Williams joutui hankalaan taloudelliseen tilanteeseen sopimuksen päätyttyä, mutta se on pystynyt nousemaan takaisin huipulle ollen kahtena viime kautena valmistajien sarjan kolmonen.

Claire Williams pitääkin tallin ”omavaraisuutta” tärkeänä.

– Kukaan ei voi kiistää, etteikö ison autonvalmistajan taloudellinen tuki helpottaisi elämää. Mutta ellei meillä ole hyvää yhteistyötä ja kunnioitusta välillämme, on hommaa mahdoton saada toimimaan. Meidän täytyy tietääja hyväksyä toistemme hyvät ja huonot puolet sekä rajoitteet, Williams toteaa Autosportille.

Williams on oikein tyytyväinen nykyiseen asiakassuhteeseen Mercedeksen kanssa.

– Työskentelemme parhaamme jatkaaksemme yhteistyötämme mahdollisimman kauan mahdollisimman menestyksekkäänä. Olemme tyytyväisiä nykytilanteeseen.