Etelä-Hollannissa sijaitseva Zandvoortin rata unelmoi Formula 1 -sarjan palaamisesta radalle.

Rata kuuluu historiallisiin F1-ratoihin, jossa on viimeksi kilpailtu kuninkuusluokan autoilla vuonna 1975. Ensi kertaa radalla ajettiin F1-sarjaa vuonna 1952.

Kisan järjestämisestä oli puhuttu kunnanvaltuustossa ja vastaanotto oli ollut innostunutta.

– Jokainen oli innostunut ajatuksesta. Meidän pitää nyt saada asialle laaja tuki, hallinto ja alueen yritykset mukaan lukien. Tämä on historiallinen rata ja olisi upeaa, jos saamme sen takaisin kisakalenteriin, valtuuston johtaja Jerry Kramer kertoi NU.nl:lle.

– Tiedostan, että kisan järjestäminen maksaa kymmeniä miljoonia euroja, mutta meidän pitää ehdottomasti tutkia nämä mahdollisuudet.

Radalla on viime vuosina ajettu mm. DTM-sarjan kisoja. Radan johtajan Eric Weijersin mukaan F1-kisan järjestäminen voisi olla mahdollista vuosina 2019 tai 2020.

– Kolme asiaa pitää sitä ennen tapahtui. Infrastruktuuria pitää parantaa, rataa uudistaa ja taloudelliset vaatimukset F1-sarjan taholta pitää täyttää. Sen jälkeen voimme saada GP-kisan jälkeen Hollantiin, Weijers kertoi.

– Yli 100 000 ihmistä seurasi paikan päällä Meksikon GP:tä. Se oli maalle upeaa ja Hollannille voisi käydä yhtä kauniisti. FIA on avoin paluuajatukselle.