Entinen F1-tallipäällikkö Flavio Briatore ei usko kahtena viime kautena F1-sarjaa dominoineen Mercedeksen olevan ensi kaudellakaan lyötävissä.

– Mercedeksen ero muihin on edelleen huomattava. He ovat edelleen ennakkosuosikki, ja heillä on myös Lewis Hamilton, joka on tällä hetkellä paitsi todella vahva, myös tasainen, Briatore sanoo F1today.netin mukaan.

Ferrarin mahdollisuuksien hän katsoo olevan pitkälti tallin Kimi Räikkösen tallikaveriksi tulleen Sebastian Vettelin varassa.

– Uskon, että tämä kausi on yllättänyt heidät, kun he ovat olleet ainoa talli, joka on todella parantanut tuloksiaan. Vettel on myös tehnyt huipputyötä, motivoinut tallia ja ollut aina johdonmukainen kisoissa, Briatore toteaa.

Briatore muistetaan värikkäästä urastaan. Kohutuimpiin tapauksiin italialaisen F1-tallipäällikkyyden uralla lukeutuu Singaporen GP 2008, jossa tallin määräyksestä kolaroinut Nelson Piquet toi Renaultin toiselle kuljettajalle Fernando Alonsolle voiton. Sittemmin Briatore erosi tallipäällikön tehtävistään.