Sauberin Felipe Nasr toivoisi Pirellin toimittavan kaudesta 2017 eteenpäin nykyistä huomattavasti kestävämpiä renkaita.

Sääntöuudistuksen myötä tulevaisuuden kisarenkaat ovat sekä edestä että takaa nykyistä leveämpiä. Brassikuski toivoiskin muutoksen kannustavan Pirelliä tekemään renkaita, jotka kestävät täysillä ajamista kisan alusta loppuun joka rengasseoksella.

Nasr nostaa esimerkiksi edelliskisan Venäjällä. Vaikka kisassa käytettiinkin sarjan kahta pehmeintä rengasseosta, nähtiin kisassa pääasiassa vain yhden stopin taktiikoita. Nasr olikin mielissään mahdollisuudesta ajaa kisa läpi turhia säästelemättä.

– Renkaita ei yksinkertaisesti säästetty. Kaikki me painoimme täysillä ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Siitä syystä näimme myös niin paljon ongelmia muilla osa-alueilla, kuten jarruissa ja moottoreissa. Kuskit veivät autot aivan äärirajoille ja nautin siitä, Nasr makusteli Autosportille.

– Itse suosisin kestävämpiä ja nopeampia renkaita, jotka mahdollistaisivat kisassa kovaa ajamisen. Jos rengaskulumaa esiintyisi, se asettaisi myös kuljettajan älykkyydelle haasteita ja se olisi hyvä säilyttää, Nasr toteaa.