Mika Kallio sijoittui kahdeksanneksi Moto2-luokan osakilpailussa Australian Phillip Islandilla.

Kallio sai erinomaisen startin nousten parhaimmillaan kilpailussa jopa neljänneksi. Hän huomasi kuitenkin nopeasti takarenkaidensa oleva toimintakyvyttömiä, eikä mahdollisuuksia kärkisijoille ollut.

Viidennestä lähtöruudusta matkaan lähtenyt Kallio oli tulokseensa pettynyt.

– Tässä kilpailussa ei ollut juuri mitään muuta positiivista kuin lähtö. Heti ensimmäisistä mutkista lähtien huomasin, että en saa tarpeeksi pitoa irti takarenkaasta ja se taistelu oli oikeastaan sitten siinä. Pari kierrosta yritin roikkua kärkiporukan perässä, mutta eihän siitä mitään tullut. Käsittämätöntä miten suorituskyky romahti noin sekunnin verran eilisistä aika-ajoista, Kallio manasi.

Kallio surkutteli kadonnut kisavauhtiaan. Hän muistuttaa tulleensa oikeasti tulosluettelossa alaspäin seitsemän sijaa, mutta muiden keskeytysten ansiosta lopputulokseksi muodostui lopulta kahdeksas.

Kallio hävisi lopulta kilpailun voittaneelle Alex Rimsille 21 sekuntia. MM-pisteissä suomalainen on tällä hetkellä viidentenätoista.

Pääluokka MotoGP:ssä mestaruustaistosta tulee vielä tiukka. Jorge Lorenzo kavensi tuntuvasti piste-eroa sarjajohtaja Valentino Rossiin ajamalla kakkoseksi, italialaislegenda Rossin jäädessä puolestaan neljänneksi. Rossi johtaa sarjaa enää 11 pisteellä, kun kaudesta on jäljellä kaksi osakilpailua.

Lorenzo hävisi kilpailun lopulta vain vajaalla kolmella kymmenyksellä hallitsevalle maailmanmestarille Marc Marquezille.