Vain äärimmäinen epäonni voi riistää Mercedeksen Lewis Hamiltonilta miehen uran kolmannen maailmanmestaruuden. Kun kaudesta on jäljellä enää neljä osakilpailua ja jaossa maksimissaan sata MM-pistettä, ei Hamiltonin tarvitse enää riskeerata mitään.

Venäjän GP:n jälkeen Hamiltonin ”lähimmäksi” uhkaajaksi nousi Ferrarin Sebastian Vettel. Saksalainen on kuitenkin 66 pisteen päässä Hamiltonista. Venäjällä keskeyttänyt tallikaveri Nico Rosberg on jo 73 pisteen päässä Hamiltonista.

Erot tarkoittavat sitä, että Hamiltonin tulee saada seuraavaksi ajettavassa Yhdysvaltojen GP:ssä vain kaksi pistettä Rosbergia ja yhdeksän Vetteliä enemmän, jotta hän pääsisi juhlimaan uransa kolmatta maailmanmestaruuttaan.

Vaikka titteli ei seuraavassa osakilpailussa varmistuisikaan, tulee Hamilton sen mitä suurimmalla todennäköisyydellä nappaamaan. Tämä tarkoittaisi miehelle toista perättäistä MM-titteliä.

Tapaus on harvinaislaatuinen MM-historiassa. Vaikka lajin mahtimaa Iso-Britannia on kasvattanut kaikkiaan kymmenen maailmanmestaria, ei yksikään saarivaltakunnan sankari ole pystynyt aiemmin kahteen perättäiseen mestaruuteen.

Sir Jackie Stewart nappasi tittelit 1969, 1971 ja 1973. Moninkertaisista voittajista Graham Hill juhli 1962 ja 1969 ja Jim Clark 1963 ja 1965.