Yhä kuumeisesti voimanlähteitä ensi kaudeksi etsivä Red Bull on saanut Auto Motor und Sport -lehden mukaan kielteisen päätöksen myös italialaiselta Ferrarilta.

Aiemmin F1-sarjaa hallitseva Mercedes kieltäytyi toimittamasta voimanlähteitään kovalle kilpakumppanilleen. Red Bull -pomo Dietrich Mateschitz on useaan otteeseen kertonut merkkinsä jatkavan sarjassa vain, mikäli se saa käyttöönsä kilpailukykyiset moottorit. Ferrari on ottanut tällä kaudella jättiharppauksia eteenpäin kohti kärkeä, mutta italialaismerkki olisi ollut halukas toimittamaan Red Bullille pelkästään vuoden vanhat kehitysversionsa.

Red Bull -rukkasten vastapainona AMuS raportoi Ferrarin valjastavan Toro Rosson autot ensi kaudella. Toro Rosso on Red Bullin junioritalli, mutta lehden mukaan Ferrari ei näe sitä yhtä potentiaalisena uhkana kuin emotalli.

Red Bullin tulevaisuus on edelleen auki. Aiemmin huhuttu yhteistyö Volkswagen-konsernin kanssa on joutunut vastatuuleen saksalaismerkin siviiliautokohun seurauksena.

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
Breaking: Ferrari decided not to give Red Bull any engines for 2016. They would only supply ToroRosso. AMuS (German) ams.to/RB-Ferrari-eng…