F1-sarjan virallinen rengastoimittaja Pirelli ja kansainvälinen autoliito FIA ovat alkaneet tutkia mahdollisuuksia tehostaa kilparadan puhdistamista onnettomuustilanteiden jälkeen.

Tällä hetkellä ratavirkailijoilla on yleisesti käytössä vanhanaikaiset luudat, joilla henkilökunta huiskii ajolinjan puhtaaksi ylimääräisestä tavarasta. Luutien puhdistusvoima on jäänyt kuitenkin välillä heikoksi. Esimerkiksi Belgian GP:ssä Pirelli raportoi huomanneensa renkaissaan yli 60 viiltoa yhden viikonlopun aikana.

Turvallisuusriski on saanut Pirellin ja FIAn ryhtyvän toimiin asian korjaamiseksi. Paul Hemberyn mukaan mallia saatetaan ottaa esimerkiksi Amerikan kilparadoilta.

– Asia ei ole meidän (Pirellin) päätettävissä, mutta meidän täytyy etsiä jonkinlaisia ratkaisuja, jotta voimme varmitua radan puhdistuvan tilanteissa, jossa siellä on ylimääräistä tavaraa, kuten vaikkapa onnettomuuksien jälkeen, Hembery toteaa Autosportille.

– Suosittelisin Amerikasta tuttuja siivousautoja, joiden perässä on isot tuulettimet varmistamassa, että kaikki pienetkin irtoromut poistuvat ajoradalta.