Ensi kaudella mukaan tuleva uusi F1-talli Haas povaa tallin debyyttikauden olevan monelle suuri yllätys.

Haas sai aikoinaan luvan liittyä sarjaan jo täksi kaudeksi, mutta talli lykkäsi mukaantuloaan vuodella ollakseen varmasti valmis kun käsky käy. Talli on vahvistanut organisaatiotaan ja lähentynyt muun muassa Ferrarin kanssa, joten tallipäällikkö Gene Haasilta löytyy täysi luotto pärjäämiseen.

– Kaikki tämä vie paljon aikaa. Ei ole mahdollista pistää tiimiä vain pystyyn parissa kuukaudessa ja olla sen jälkeen kilpailukykyinen. Kaikki se vaatii aikaa, Haas toteaa motorsport.comille.

– Pitää ostaa tuotteita, palveluita ja henkilökuntaa ja se kaikki vie paljon aikaa. Mutta meillä on onneksi ollut sitä tarpeeksi, ja siitä syystä olemme paljon paremmassa asemassa kuin muut aiemmin yrittäneet tiimit.

Haas viittaa edellisiin uusiin tiimeihin Marussiaan, Caterhamiin ja HRT:en, jotka kaikki kaatuivat parissa kaudessa. Marussia tosin pelastui yksityisten sijoittajien avulla ja se jatkaa nykyään Manor-nimellä.

– Mielestäni kireä aikataulu on ollut aiemmin uusien tallien ongelma. He ovat saaneet kilpailuluvan heinäkuussa, ja jo puolen vuoden päästä heidän pitäisi aloittaa testaaminen. Tuossa ajassa ei yksinkertaisesti voi aloittaa tallia tyhjästä, Haas pohtii.

Haas kertoo tallin olevan myös valmis, kun ensi kausi pärähtää ensi huhtikuussa käyntiin.

– Kun testit Espanjassa ennen kautta alkavat, aiomme yllättää ihmiset. Olemme valmiita formula ykkösiin.