Mercedes-talli kiiti Monzassa muilta karkuun hurjalla vauhdillaan, kun talli toi kisaan toimivan päivityspaketin moottoriinsa. Lotuksen, joka käyttää Mercedecksen voimanlähdettä, tekninen pomo Alan Permane avasi F1i-sivustolle kuinka paljon tämän laskettiin tuoneen heille lisää nopeutta kierrokselle.

– Minulle on kerrottu, että päivitys vaikutti 0,3 sekuntia kierrosaikaan [tehdastallille]. Tämä ei ole täyttä faktaa, koska en ole puhunut asiasta suoraan Mercedeksen väelle, Permane kommentoi.

– Jos me voimme omaan autoomme tuoda tästä jotain, se olisi hienoa. Olemme kuitenkin tältä osin jo nyt tyytyväisiä. Käytimme kauden kolmatta moottoriamme Monzassa ja se toimi moitteettomasti. En tiedä, mikä suunnitelma ja onko neljäs moottori seuraavaa sukupolvea [päivityksen kera] vai ei.

Permane näkee Lotuksen taistelevan jatkossa top 10 -sijoista. Seuraava kisa on Singaporessa.

– En näy syytä, miksi emme jatkossakin pysty samaan kuin viimeisissä kisoissamme: ajaa aika-ajossa kymmenen sakkiin ja taistella pistesijoista kisassa.

– Renault-moottorit ovat siellä hieman kilpailukykyisempiä, koska siellä ei vaadita niin paljon tehoja kuin Monzassa tai Spassa, mutta tavoitteemme pysyy samassa.