Suomi on vuosien tauon jälkeen mukana motocrossin EM-maajoukkuekilpailussa, joka järjestetään Italiassa 10.-11. lokakuuta. Nuori joukkue tavoittelee uudistetussa kilpailussa EM-mitalia.

Motocrossin Suomen maajoukkueen kansainvälinen kilpailu-urakka on saanut lisäystä, kun MM-maajoukkuekilpailun ja junioreiden epävirallisen MM-maajoukkuekilpailun lisäksi Team Finland on mukana EM-maajoukkuekilpailussa.

Maailman kovatasoisin yksittäinen kilpailu, MM-maajoukkuekilpailu, järjestetään Ranskassa 26.-27. syyskuuta. Jo 44:ttä kertaa ajettava junioreiden epävirallinen MM-maajoukkuekilpailu on puolestaan Belgiassa 3.-4. lokakuuta.

MM-maajoukkuekilpailuissa Suomea edustavat Hyvinkään Moottorikerhon Valtteri Malin, Tampere Motocrossin Jere Haavisto ja Vantaan Moottorikerhon (VMK) Miro Sihvonen.

Junioreiden MM-maajoukkuekilpailussa nähdään myös 85-kuutioisilla pyörillä ajavien kuljettajien Suomen maajoukkue, jonka muodostavat tuore Suomen mestari Kouvolan MC:n Joonas Näppi sekä VMK:n Aleksi Kurvinen ja Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen.

EM-maajoukkuekilpailussa Suomen riveissä ajavat Haavisto, Sihvonen, Kurvinen ja Vesterinen. Nykyisten sääntöjen mukaisesti joukkueen muodostavat kaksi 85-kuutioisilla, yksi 125-kuutioisella ja yksi 250-kuutioisella pyörällä ajavaa kuljettajaa.

– Team Finlandilla on nyt kova kansainvälinen kisaurakka edessä, mutta se on pelkästään positiivista. Joukkueissamme ajaa nuoria kuljettajia, joiden katse on tulevaisuudessa, Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen kertoo liiton tiedotteessa.

– MM-maajoukkuekilpailu tulee perinteiseen tapaan olemaan todella kova haaste ja finaalipaikka, eli 20 parhaan joukkoon ajaminen, olisi junioriporukaltamme hyvä suoritus. Junioreiden MM-maajoukkuekilpailussa mitalit ovat selkeästi mahdollisia ja isojen pyörien joukkue taistelee mestaruudesta.

– EM-kilpailu on tuntemattomin kokemus ja vaikein ennustettava, koska säännöt ovat uudet eikä starttilistoja ole vielä saatavilla. Kilpailu oli ennen niin sanottu B-maajoukkueiden koitos, mutta uudet säännöt saattavat nostaa kisan tasoa. Mitalitaistossa olisi silti hienoa olla mukana.

Team Finland -maajoukkueet 2015

MM-maajoukkuekilpailu, Motocross of Nations, Ranska, 26.-27.9.

– Valtteri Malin, KTM, MXGP-luokka
– Jere Haavisto, Honda, MX2-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, Open-luokka

– Jussi Vehviläinen, joukkueenjohtaja

Junioreiden MM-maajoukkuekilpailu (epävirallinen), Coupe de l’Avenir, Belgia, 3.-4.10.

– Valtteri Malin, KTM, Open-luokka
– Jere Haavisto, Honda, MX2-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, 125-luokka

– Joonas Näppi, KTM, 85cc-luokka
– Aleksi Kurvinen, KTM, 85cc-luokka
– Matias Vesterinen, KTM, 85cc-luokka

– Jussi Vehviläinen, joukkueenjohtaja

EM-maajoukkuekilpailu, Motocross of European Nations, Italia, 10.-11.10.

– Aleksi Kurvinen, KTM, EMX85-luokka
– Matias Vesterinen, KTM, EMX85-luokka
– Miro Sihvonen, KTM, EMX125-luokka
– Jere Haavisto, Honda, EMX250-luokka

– Miska Aaltonen, joukkueenjohtaja

Lähde: Moottoriliiton tiedote