Tänä vuonna autonsa rakentamisesssa odotukset selvästi ylittänyt Toro Rosso ei halua päästää irti teknisestä johtajastaan.

James Key tunnetaan insinöörinä, joka on menestynyt autosuunnittelijana rajallisten resurssien talleissa ja hänen tämänvuotinen tuotoksensa on epäilemättä yksi hänen uransa onnistuneimmista.

Adrian Neweyn vähennettyä työtaakkaansa Red Bullin teknisessä johdossa tänä vuonna Keytä onkin spekuloitu energiajuomayhtiön päätalliin vahvistukseksi.

– Minä en päästä heitä lähtemään! Tiimin arvo on aina henkilöstönsä laadussa, sanoi Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost kysyttäessä Keystä ja tallin muista keskeisistä hahmoista.

James Allenin blogissa puhunut Tost kertoi organisaatiota rakennetun jo vuosia ja Keyllä olleen keskeinen rooli työssä. Myös tallin tehtaaseen Faenzassa on investoitu.

– Olen vakuuttunut, että Toro Rossolla on hyvä tulevaisuus. Rahoituksellisesti olemme myös varsin terveitä ja odotan menestystä myös tulevaisuudessa. Siksi en näe mitään syytä, miksi kärkimiestemme pitäisi jättää tiimi, Tost sanoi.