Pirellin renkaiden turvallisuutta kiroillen Belgian GP:n jälkeen haukkunut Sebastian Vettel saa kritiikilleen tukea entiseltä tallikaveriltaan.

Mark Webber, joka ei Red Bullilla yrittänytkään peitellä jäätävää suhdettaan Vetteliin, sanoo rengasluotettavuuden olevan keskeinen seikka formula ykkösissä.

– Seb on sataprosenttisesti oikeassa. Renkaan räjähdys ei saa olla rangaistuksena liian pitkästä stintistä, aussi sanoi Auto Motor und Sportille.

– Vauhtisi saa hidastua kyllä, mutta kuljettajana täytyy olla varma, että rengas kestää.

Pirelli varoitti ennen kisaa, että yhden pysähdyksen taktiikkaa ei tule yrittää Spassa. Renkaiden toimittaja kuitenkin yliarvioi niiden elinkaaren pituuden.

– Mikäli on totta, että Pirelli ilmoitti 40 kierroksen direktiivistä rengassatsille, silloin ne eivät saa puhjeta 28 kierroksen jälkeen. Siinä on 12 kierroksen erotus – lyhyemmällä radalla laskuvirhe olisi 20 kierrosta, Webber muistuttaa.

Se, että kaikista Pirellin aikaisista rengasongelmista huolimatta vakavia rengasrikkoihin liittyneitä onnettomuuksia ei ole vielä sattunut, on Webberin mukaan puhtaasti tuuria.

– Pirelli on ollut todella onnekas tähän mennessä, WEC-kuski totesi.