Kimi Räikkösen jatkon Ferrarilla ensi kaudella voi ratkaista suomalaiskuljettajan laaja suosio niin fanien kuin tallikaverinkin suunnalta, arvioi Autosport-lehden Ben Anderson tuoreessa kolumnissaan.

Räikkösen suoritustaso aika-ajoissa ei tälläkään kaudella ole täyttänyt odotuksia, mikä on tehnyt hyvien kisatulostenkin saamisesta tarpeettoman vaikeaa. Pisteitä hänellä on alle puolet tallikaverinsa Sebastian Vettelin määrästä, joskin Anderson toteaa myös huonolla onnella olleen osansa asiassa.

Räikkösen mahdollisiin korvaajiin kuuluva Valtteri Bottas itse asiassa johtaa hienoisesti kokeneempaa suomalaista pisteissä.

– Hän [Räikkönen] tulee epäilemättä jäämään historiaan yhtenä suurista kuljettajista, mutta puhtaan suorituskyvyn osalta Räikkönen ei ole saavuttanut Maranelloon 2014 palattuaan riittävän tasaisesti tasoa, jota huipputalli vaatii, Anderson kirjoittaa.

– Mutta tämä ei ole tietenkään näin yksinkertaista. Ferrarin on punnittava Räikkösen suorituksia autossa hänen pysyvään suosioonsa ja markkinointiarvoonsa maailmanmestarina sekä tasapainoon, jonka hän tuo talliin Vettelin kanssa terveen työsuhteensa ansiosta.