F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli tuo Belgian osakilpailuun samat rengasseokset kuin edeltävässä Unkarin osakilpailussa. Tallit saavat käyttöönsä pehmeät ja keskikovat kumit.

Pirelli-pomo Paul Hembery odottaakin kilpailulta suurta viihdyttävyysarvoa, ei pelkästään renkaiden takia, vaan myös kilpa-areenan erinomaisuuden takia.

– Tuomme samat renkaat Belgiaan kuin mitä meillä oli Unkarissakin, joka tarjosikin erittäin jännittävän kilpailun. Nämä kaksi kilparataa ovat kuitenkin keskenään täysin toistensa vastakohtia, Hembery toteaa F1-sarjan verkkosivuilla.

– Nopeiden mutkiensa takia Spa asettaa renkaat kovalle rasitukselle, mutta renkaiden lämpötilat pysyvät silti suhteellisen matalalla tasolla.

Span vaihtelevat olosuhteet ovat usein merkittävässä roolissa kilpailun jännityksen suhteen.

– Spassa voi sattua mitä tahansa, turva-autot ja vesisateet luovat oman jännityksensä kilpailuun. Rengastaktiikalla on siis suuri merkitys, samoin kuin tallien kyvyllä lukea kisatilanteita ja reagoida nopeasti muuttuneisiin tilanteisiin, Hembery toteaa.

Hembery nostaa Span loistavuuden kilvanajoon esille myös tämänvuotisen 24 tunnin kilpailun varjolla, jonka voittoon ajoi suomalainen Markus Palttala.

– 24 tunnin kisa oli meidän (Pirelli) tärkein yksittäinen koitos tänä vuona, ja se tarjosi loistavaa viihdettä. Kilpailussa tapahtui ohituksia kärkipaikoilla enemmän kuin pystyi laskea. Myös pieniä kolhuja, onnettomuuksia ja turva-auto -tilanteita riitti kisan alkupuoliskolla. Tuo kaikki oli vain osoitus siitä, miten mahtavia ja ennustamattomia kilpailuja tämä mahtava rata voikaan tarjola, Hembery hehkuttaa.