Honda esittelee Belgian GP:ssä uuden päivitetyn voimanlähteensä.

McLarenin yhteistyökumppani on ollut alkukaudesta sekä tehottomampi että epäluotettavampi kilpailijoihinsa nähden, mutta siitä huolimatta luotto japanilaismerkin sisällä itseensä on ollut kova.

Voimanlähteeseen on tehty runsaasti muutoksia ja Belgiassa Hondan moottoriurheiluasioista vastaavan johtajan Yasuhisa Arain merkin tulisikin kyetä olemaan yhtä hyvä kuin Ferrarin voimanlähde.

– Kolmas kehitysversiomme esitellään Belgiassa, minkä jälkeen keskitymme jo ensi kauden voimanlähteeseen. Tämän version toivomme olevan yhtä hyvä kuin Ferrarilla, ja seuraavan pystyvän vastaamaan Mercedekselle, Arai uhoaa Autosportille.

Arai totesi myös Hondan olleen jo edellisessä Unkarin osakilpailussa Renault’a edellä suorituskyvyssä. Hänestä McLarenin auton heikkous ei kuitenkaan anna ilmi kaikkea voimanlähteen potentiaalia.

– Mekaaninen pito autossa ei ole kovin hyvä, verrattuna vaikkapa Red Bulliin ero on vielä merkittävä. Autossa on vielä paljon hiottavaa.

Arain mukaan talvitestien epäluotettavuuden takia McLaren ja Honda ovat joutuneet käyttämään runsaasti testiaikaa tämän kauden perjantaiharjoituksissa asioiden testaamiseen. Talvella epäluotettaviksi koetut osat on myös korvattu uusilla.

Arain mukaan eteenpäin on kuitenkin menty reilusti, ja hänestä kaikilla on syytä olla optimistisia.

– Tiesimme jo alkukaudesta meillä olevan ylikuumenemisongelmia, joten käänsimme tehojamme pienemmäksi. Toimme Espanjaan parannellun version, ja olemme jo lähes pystyneet poistamaan aiemman ongelman ylikuumenemisen kanssa. Viime kisassa Unkarissa saimme vihdoin kaiken pelittämään, ja saimme kasaan hyvän kisan, Arai toteaa.