Formula ykkösissä kausilla 1984-1997 kisannut ja kymmenen osakilpailuvoittoa napannut Gerhard Berger suitsuttaa Ferraria ja sen ykkösaseeksi noussutta Sebastian Vetteliä.

Itsekin Ferrarilla 1987-1989 ja 1993-1995 ajanut itävaltalainen näkee Vettelin ottaneen tallissa Michael Schumachermaisen johtamistyylin.

– Vettel toi Ferrarille mukanaan perusteellisen työskentelytapansa, jollainen oli aikanaan Schumacherillakin, ja se on tehnyt Ferrarille hyvää. Hän yrittää peitellä tunteensa ja pysyä aina asiassa. Hän vie tallia eteenpäin, Berger kehuu F1-Insiderille antamassaan haastattelussa.

– Kun hän aistii pystyvänsä ajamaan palkintopallille tai jopa voittamaan, hän iskee virheettömästi ja ilman armoa. Näin kävi Malesian ja Unkarin ykkössijoilla ja myös hänen ollessaan kolmas Silverstonessa.

Berger uskoo nimenomaan Vettelin olevan se selittävä osatekijä, joka on kääntämässä edun Ferrarin puolelle taistelussa valmistajien sarjan toisesta sijasta.

– Williams on teknisesti vahva, mutta Vettel muodostaa eron Ferrarin hyväksi. Kokonaispakettia tarkasteltaessa, eli siis tekniikka ja kuljettajat, Ferrari on selvästi Williamsia edellä. Pääasiassa Vettelin ansiosta. Väitän, että mikäli Vettel ajaisi Williamsilla, olisi Williamsilla jo voitto taskussa.

Katastrofaalisen viime kauden jälkeen maranellolaisten paluu kärkikahinoihin on otettu ilolla vastaan. Bergerin mukaan töitä on kuitenkin vielä tehtävä.

– Ferrari antoi Unkarissa juuri oikean vastauksen. He ottivat talven yli paljon suuremman askeleen, mitä minä tai muut olisimme uskoneet. Toki heillä on vielä pitkä välimatka Mercedekseen. Mutta on otettava huomioon, mistä asemista he kauteen lähtivät