Menestykseen tottunut McLarenin F1-talli on joutunut yllättävään tilanteeseen.

Viimeksi kauella 2012 GP-voittoa juhlinut perinteikäs brittitalli on ollut ilman pääsponsoria kauden 2013 lopusta lähtien. Tallin suoritustaso on ollut vahvasti alavireinen jo pidemmän aikaa, eikä se ole pystynyt kiinnittämään itselleen uutta päätukijaa.

Tämä kausi on mennyt tallilta täysin penkin alle. Uuden moottoritoimittajan Hondan uusi tehoyksikkö on sekä tehoton että epäluotettava kilpailijoihinsa nähden. Tämä on näkynyt tallin suoritustasossa. Tallilla on kasassa vasta surkeat 3 MM-pistettä.

Tallin kilpailutoimenjohtaja Eric Boullier myöntääkin, että nykyisellä suoritustasolla yhteistyökumppaneiden houkutteleminen on hankalaa.

– Vahinko on luonnollisesti helppo ymmärtää. Brändimme rakentuu menestyksen ympärille. Kaikki voittomme ja mestaruutemme korostavat sitä, Boullier toteaa Autosportille.

– Taloudellisesta näkökulmasta nykytilanne on satuttanut meitä. Meillä on ollut potentiaalisia yhteistyökumppaneita, mutta kyseisissä firmoissa on aina joku joka kyseenalaistaa meidän suorituskykymme, Boullier valittelee.

Boullier kiistää väitteet, että selkeä tulonlähteen puute näkyisi jo tallin suorituskyvyssä. Hän kuitenkin tiedostaa tilanteen kriittisyyden.

– Tällä hetkellä tilanne ensi vuoden suhteen näyttää hyvältä, mutta tulosten puute alkaa näkyä tulopuolella, joten meidän täytyy löytää ratkaisukeinot siihen.