Ferrarin entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo on paljastanut Ferrarin suunnitelman, jonka mukaan viikonloppuna menehtyneen Jules Bianchin oli tarkoitus korvata Ferrarin Kimi Räikkönen italialaistiimissä.

Bianchi kuului vuosia Ferrarin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan, ja hän pääsi jopa testaamaan Ferraria kaudella 2014. Di Montezemolo paljastaa Autosportille tallin tehneen jo päätöksen ranskalaisen istuttamisesta kilpakuljettajaksi, jahka yhtyistyö Räikkösen kanssa olisi saatettu päätökseen.

– Jules oli osa Ferrari-perhettä ja tulevaisuuden kilvanajajamme, jonka olisimme valinneet kun aika Räikkösen kanssa olisi tullut täyteen, italialainen toteaa lehdelle.

– Suzukan onnettomuus riisti meiltä todellisen huippulahjakkuuden, nopean ja kohteliaan kaverin, jolla oli tulevaisuus Ferrarilla, Montezemolo kertoo.

Bianchia oltiin todennäköisesti kasvattamassa Ferrarille kaudeksi 2016. Täksi kaudeksi hänellä oli sopimus Sauberin kanssa, joka käyttää Ferrarin moottoreita. Kohtalokkaan onnettomuutensa hän ajoi Marussialla, jonka voimanlähteenä toimi niin ikään Ferrari.