Suomalainen entinen rallikuljettaja Mikko Hirvonen tekee paluun kilpa-auton rattiin legendaarisessa Dakar-rallissa.

2002-2014 MM-sarjassa Fordilla, Subarulla ja Citroenilla 15 MM-osakilpailuvoittoa ja neljästi MM-hopeaa saavuttanut Hirvonen hyppää klassikkokilpailun haasteiden pariin Minin ratissa.

Neljänä viime vuonna Dakar-rallin voittoa juhlinut Mini on Hirvoselle tuttu menopeli, sillä suomalainen on testannut autoa viimeisten kuukausien aikana aavikko-olosuhteissa esimerkiksi Marokossa. Ensimmäisen kisastarttinsa autolla Hirvonen ajaa jo tämän kuun lopussa Baja Aragon -rallissa Espanjassa.

Kartanlukijakseen Hirvonen saa neljästi voittoa juhlineen ranskalaisen Michel Perinin.

– Kuusi kuukautta sitten en tiennyt vielä paljoakaan rallista. Tiesin totta kai sen, että kilpailussa ajetaan pitkiä matkoja ilman rallinuotteja, ja että navigointi on tärkeässä osassa, ei niinkään koko ajan täysillä ajaminen, Hirvonen toteaa Autosportin mukaan.

– Mutta suoritettuani testejä tallin kalustolla ja saatuani paljon vinkkejä kokeneelta kartanlukijaltani Periniltä, ovat ne auttaneet minua todella paljon ymmärtämään mistä tässä kaikessa on kysymys. Mitä enemmän saan selville, sitä innokkaammin odotan tulevaa, Hirvonen ilakoi.