Viime lokakuussa Japanin GP:ssä vakavasti loukkaantuneen Jules Bianchin perhe on joutunut elämään tuskassa seuratessaan ranskalaiskuljettajan taistelua elämästään.

Bianchi osui toista autoa siirtämässä olleeseen traktoriin hurjalla vauhdilla, saaden vakavan aivovaurion ja vaipuen koomaan. Bianchia tehohoidetaan ranskalaisessa sairaalassa, mutta toipuminen on ollut hidasta.

Isä Phillippe Bianchi on kommentoinut poikansa tilannetta harvakseltaan mediassa. Edellisestä uutisoinnista tilanne ei ole muuttunut. Toivo paranemisesta käy hetki hetkeltä vaikeammaksi.

– Tämä on kestämätöntä, päivittäistä kidutusta. Välillä me (läheiset) tunnemme tulevamme hulluiksi, koska meille nykyinen tilanne on pahempaa kuin jos hän olisi kuollut. Emme voi auttaa häntä yhtään enempää, Phillippe Bianchi sureee France Info-radiokanavalle.

– Aika kuluu, ja olen nyt paljon vähemmän optimistisempi kuin vielä pari kuukautta onnettomuuden jälkeen. Tuolloin pystyimme vielä toivomaan tilanteen kehittyvän parempaan suuntaan. Jossain vaiheessa sitä täytyy kuitenkin havahtua tajuamaan, kuinka vakavasta tilanteesta on kyse.

Isä kertoo myös, ettei hänen poikansa haluaisi elää maailmassa, jossa hän ei kykenisi ajamaan.

– Juttelimme asiasta Michael Schumacherin lasketteluonnettomuuden jälkeen (joulukuussa 2013). Hän totesi, että jos hän joutuisi joskus vastaavaan tilanteeseen, hänen olisi hyvin vaikea hyväksyä sitä.