Ferrarin pitkittäessä jatkosopimuskuvioitaan on Kimi Räikkönen joutunut todellisen ajojahdin kohteeksi erityisesti italialaismediassa.

Räikkösen virhearvio välikelinrenkaiden kanssa pudotti hänet viime sunnuntaina lopputuloksissa kahdeksanneksi. Räikkönen teki päätöksen itse, ja tästäkös media innostui antamaan katkeraakin palautetta suomalaiselle.

Nyt kuitenkin Ferrarin asiosita hyvin perillä oleva italialainen F1-toimittaja Leo Turrini on astunut esiin puolustelemaan Räikkösen valintaa.

Turrini muistuttaa, että Räikkönen oli ollut koko Silverstonen viikonlopun ajan koko ajan tallikaveriaan Sebastian Vetteliä parempi, kunnes sade saapui radalle.

– Kun ensimmäiset sadepisarat tippuivat, sanoin seurassa olleille ystävilleni, että Ferrarin kannattaisi pelata uhkapeliä. Toiselle autoista kannattaisi iskeä alle välikelin renkaat. Jos se toimisi, talli voittaisi. Jos liike taas olisi virhe, viides tai kuudes sija vaihtuisi kahdeksanneksi.

Räikkösen vaihto tapahtui muutama kierros liian aikaisin, ja Turrinin skenaarioista huonompi toteutui. Turrinin mielestä asiasta on kuitenkaan turha syyttää Räikköstä.

– Mitä siitä että Kimi tipahtu kahdeksanneksi. Talli sai joka tapauksessa 11 pistettä. Jos autot olisivat tulleet maaliin sijoille viisi ja kuusi, olisi tulos ollut silti 11 pistettä. Onko suuri ongelma sittenkin siinä, että punainen armeija (Ferrari) oli sekä Mercedestä että Williamsia hitaampi, Turrini esittää.

Turrini nostaa esille myös haikuja menneisyydestä. Kaikkien aikojen Ferrari-legenda Michael Schumacherkin on tehnyt joskus virhearviointeja.

– Olin paikalla, kun Schumi päätti jatkaa kuluneilla välikelin renkailla kuivuvalla radalla Unkarissa 2006. Oliko se suuri munaus? Kyllä. Oliko yrityksessä järkeä? Kyllä. Aina kannattaa yrittää, ja joskus se saattaa kääntyä tappioksi.

Lue koko Turrinin blogikirjoitus tästä.