Hondan F1-projektia johtava Yasuhisa Arai myöntää olevansa vaikeassa paikassa japanilaismerkin tuskaisen F1-taipaleen takia.

Tulokset ovat olleet laihoja, ja Arai on joutunut tasapainoilemaan vaikeassa paikassa Hondan, McLarenin ja median ristitulessa.

– Tunnen koko ajan suuren paineen, koska McLaren-Honda on historiallinen legenda. Meillä on ollut menestyksekäs menneisyys, ja monet fanimme painostavat meitä samanlaisiin suorituksiin, Arai toteaa Autosportille.

Arai toteaa paineen olevan kuitenkin miellyttävä.

– Tunnen oloni mukavaksi. Se on mukava tilanne sekä tallille että moottorintoimittajalle.

Arain vakuuttaa myös olevansa edelleen vetovastuussa projektin osalta Hondan puolelta.

– Haluan johtaa tätä itse. Olen luvannut tämän olevan kauaskantoinen projekti Hondalta. Meidän täytyy ottaa askeleita jatkuvasti joka vuosi.

Arai toteaa Autosportille, ettei hän osaa vielä sanoa, milloin Honda tuo seuraavan kehitysversionvoimanlähteestään radalle.

– Meillä on monta uutta osaa odottamassa, ja niiden pitäisi parantaa sekä suorituskykyä että luotettavuutta. Nyt aiomme keskittyä enemmän suorituskykymme parantamiseen, se on pääpointtimme. Odotamme ottavamme ison askeleen kauden toisella puoliskolla, jotta automme olisivat lähempänä kärkea, Arai vakuuttaa.

McLaren-Hondalla on yhdeksän osakilpailun jälkeen vaivaiset viisi MM-pistettä, ja se on valmistajien sarjassa vasta yhdeksäntenä.