Williamsin suorituskyvystä vastaava Rob Smedley antaa palttua väitteille, joiden mukaan hänen tallinsa ei kykene vastaamaan isommilleen kehitystyössä.

Williams on ollut sekä tällä että edelliskaudella aivan kärkitalleja, vaikka kausi 2013 oli täydellistä rämpimistä. Talli on kuitenkin tehnyt nousun takaisin, ja tällä hetkellä se on selkeästi kolmanneksi paras. Barcelonassa Valtteri Bottaksen onnistui jopa päihittää Ferrarin Kimi Räikkönen.

Smedleyn mukaan talli ei tipu kauden kuluessa isompiensa kyydistä kehitystyötaistelussakaan.

– On myytti, joka on kiertänyt varikolla viimeiset 18 kuukauta, jossa epäillään meidän olevan kykenemättömiä kehittämään autoa, Smedley totaa Autosportille.

– Mutta mielestäni olemme jälleen osoittaneet tänne tuomillamme päivityksillä pystyvämme kehittymään, vaikka emme pidä asiasta isoa meteliä.

Smedleyn mukaan tallilta on tulossa uutta myös tulevaan Monacon osakilpailuun.

Brittitalli palkkasi Smedleyn palvelukseensa viime kaudella. Tuolloin hänelle annettiin tehtäväksi kehittää tallin operoimista tehtaan ja varikon välillä mahdollisimman tehokkaaksi. Hän kokee onnistuneensa tehtävässään.

– Olen oikein tyytyväinen, kuinka talli toimii tällä hetkellä. Olen luottavaisempi kuin kertaakaan liityttyäni tiimiin. Asiat myös paranevat koko ajan.